Titia

In de zomer van 2009 liep Jenneke tegen de zeer interessante fokmerrie Titia (v.Carthago) aan. Een absolute buitenkans om zo’n merrie in te zetten voor de fokkerij. Fokkers Jack Verstappen en Christien Delissen. In 2012 is Titia's kleinzoon El Primero (Numero Uno x Indorado) goedgekeurd bij het KWPN.

Pedigree
Vader Carthago is één van ’s werelds beste verervers en hij nam zelf tweemaal deel aan de Olympische Spelen. Moeder Especiale (stb.naam Erica, Voltaire x Ulft x Naturel) sprong zelf eveneens op het hoogste niveau, met Eric van der Vleuten. Enkele hoogtepunten waren 1e plaats Grote Prijs Drammen, 1e plaats Wereldbekerkwalificatie Helsinki, 1e plaats Derby Falsterbo, 2e plaats Nederlands Kampioenschap Mierlo, 2e plaats Wereldbekerkwalificatie Den Bosch, 3e plaats Wereldbekerkwalificatie Oslo, 5e plaats Grote Prijs van Rotterdam en een 9e plaats in de Wereldbekerfinale van Geneve.

Ook in de fokkerij heeft de prestatiemerrie Especiale zich ruimschoots bewezen. Zo leverde zij onder andere de NRPS-gekeurde hengst Andiamo Special (v.Andiamo) die nationaal heeft gesprongen met Wout-Jan van der Schans, het nationale springpaard Idool (v.Lector) en de Stal Hendrix-competitie winnaar So Special (v.Calvados) die is geëxporteerd naar Ierland. Onder Pieter Keunen sprong Especiale's dochter Ziezo Especial (v.Nabab de Rêve) in het Z, alvorens zij werd verkocht naar het buitenland.

Nafok
Zelf is Titia vanaf jonge leeftijd ingezet voor de fokkerij. In 2004 leverde zij Zo-Special (v.Indorado), een dochter die wegens een ongeluk op jonge leeftijd tot op heden alleen voor de fokkerij wordt ingezet (zij is de moeder van de KWPN-ggh El Primero). Een jaar later volgde Also Especial (v.Argentinus). Deze dochter is dankzij een IBOP van 82,5 punten elite verklaard. Zij is nog in eigendom van de fokkers die haar samen hebben met de internationale ruiters Malin Parmler en Marcel Groen (Stal GP). Inmiddels springt Also Especial succesvol in het internationale 1.50m en nam ze voor Zweden tweemaal deel aan het WK in Lanaken, waar ze als zesjarige de finale bereikte. Ook bracht Titia in 2008 het hengstveulen Do It Special (v.Montender). Onder de naam Zontender is hij met James Smith internationaal gestart bij de zevenjarigen. Een jaar later een bracht Titia een hengstveulen van Andiamo Special (inmiddels overleden). Het eerste bij Jenneke geboren veulen was een hengstveulen in 2010, Fan van Especiale (v.Ustinov). Hij is verkocht aan Paul Hendrix maar is helaas verongelukt. In 2012 volgde Hare Majesteit Especiale (v.Numero Uno) en in 2013 twee merrieveulens via embryo-transplantatie: I Am Grateful Especiale (v.Quasimodo van de Molendreef) en de inmiddels verkochte Inspired by Especiale (v.Montender). In 2014 bracht Titia zelf het merrieveulen Justitia Especiale (v.Bubalu VDL).

IBOP
In januari 2010 heeft Titia, ruim zes maand drachtig, deelgenomen aan de IBOP. In oktober 2009 is zij heel rustig opgepakt onder het zadel, nadat ze zeker drie jaar alleen voor de fokkerij was ingezet. Al snel bleek de merrie veel werklust en inzet te hebben en bleek de IBOP een ideale mogelijkheid om het felbegeerde elitepredikaat te behalen. Ze slaagde met 78 punten: stap 8, draf 7, houding&balans 7.5, galop 7.5, reflexen 8, techniek 8, vermogen 7.5, instelling 8, rijdbaarheid&bewerkbaarheid 7.5, aanleg als springpaard 8.